- Yrityksen panos kannattaa sijoittaa uuden tiedon ja osaamisen luomiseen ja oikeasti uusien asioiden keksimiseen, ei pyörän keksimiseen uudelleen. Silloin on hyödyllistä tietää mitä on jo keksitty; mikä on niin sanottu tekniikan taso ja mitä asioita voi vapaasti hyödyntää, toteaa kirjan kirjoittanut Pekka Koivukunnas Innotiimistä.
Hän toteaa myös, että on hyödyllistä tietää mitä asioita ja missä maissa on suojattu patenteilla tai hyödyllisyysmalleilla. Niiden loukkaaminen on liiketoimintariski. Tämä on tärkeää tietoa, vaikkei itse patentoisikaan.
Kokeiluun kannustava opas lähestyy hakemista kolmella eri tavalla
Verkko-opas on toteutettu siten, että hakuihin pääsee käsiksi mahdollisimman helposti. Tietoa voi lähestyä kolmella eri tavalla: käyttäen ”oikopolkua eli suoraan asiaan tekemisen avulla”, tutustumalla ensin ”patenttitiedon haun eri osatekijöihin” tai kokeilemalla ”harjoituksen” avulla.
- Parhaiten hakemisen asian oppii kokeilemalla itse. Muun muassa siksi hankkeessa tehtiin opas, joka kannustaa kokematontakin kokeilemaan, kertoo hankkeen projektipäällikkö Lisbeth Edlund Aalto PROsta.
Julkaisu on saatavana verkko-osoitteessa
http://lib.tkk.fi/CROSSOVER/2012/isbn9789526048086.pdf
Lisätietoa:
Lisbeth Edlund
projektipäällikkö
Aalto PRO
050 351 9058
etunimi.sukunimie [at] aalto.fi
ESR-rahoitteisessa InnoTransfer-hankkeessa tuotettiin koulutuksen avulla uutta innovaatiojohtamisen ja immateriaalioikeustiedon osaamista pk-yrityksiin ja ammattikorkeakouluihin.
Hanke toteutettiin Patentti- ja rekisterihallituksen, Hämeen ammattikorkeakoulun, Laurea-ammattikorkeakoulun, Tietoasiantuntijat ry:n ja Aalto PROn yhteistyönä vuosina 2009-2012.